Промислове сушіння у шафах овочів, фруктів, ягід, чорносливу, грибів, лікарських рослин, а також м’яса та риби – це технологічний процес, що дозволяє у найкоротші терміни підготувати продукти до тривалого зберігання. При цьому висушені овочі та фрукти зберігають практично усі свої смакові параметри, а також вітаміни, мінерали, мікро та макроелементи у своєму складі.
Промислове сушіння продуктів харчування у наших шафах застосовує кілька традиційних сушильних технологій, які використовуються у світовій практиці, найбільш поширеними серед них вважаються:
- інфрачервона сушка у шафах;
- теплова (конвекційна) сушка у шафах.
Для різних цілей та завдань можуть застосовуватися різні сушарки, кожна з яких має свої певні особливості, переваги та сильні сторони.
Купити наші інфрачервоні сушарки для овочів, фруктів, риби та м’яса
Наші інфрачервоні сушарки можуть використовуватися для вирішення найширшого спектру завдань у світовій практиці. Одним з них є видалення вологи з фруктових та овочевих культур, коренеплодів, м’ясних напівфабрикатів, лікарських рослин. Основні особливості та переваги, характерні для наших інфрачервоних сушарок, це:
- максимально повне збереження корисних якостей фруктів та овочів після випаровування вологи;
- баланс вітамінів та мінералів у складі таких продуктів, як, наприклад, чорнослив;
- збереження початкової форми;
- мінімальне споживання квт/г
- відсутність клітинного руйнування випарених продуктів.
Купити нашу сушарку необхідно як для вилучення зайвої рідини, що міститься в овочах і фруктах, так і для стерилізації продукції з повним знищенням патогенної мікрофлори. Незважаючи на те, що обробка проводиться за температури у шафах, що не перевищує 60° Цельсія, стерилізуючий ефект зберігається роками.
Чому вам варто купити нашу інфрачервону сушарку? На сушильному виробництві вона відрізняється максимальною енергоефективністю з мінімальним споживанням квт/г та економічністю обладнання. Тепло відводиться і використовується у вищому ступені раціонально та дозовано, тому наша сушильна інфрачервона шафа споживає мінімум енергії.
Виробництво, яке використовує подібні сушарки, може забезпечити обробку найбільших партій овочів та фруктів на обладнанні з повним збереженням усіх корисних властивостей продуктів і максимальним терміном придатності до споживання.
Зберігати оброблені на виробничих інфрачервоних сушильних лініях овочі, фрукти, гриби, ягоди, м’ясо та рибу необхідно в спеціально підготовлених, добре провітрюваних складах з мінімальним рівнем вологості повітря.
Щоб уникнути вбирання продукцією сторонніх запахів з оточуючого середовища, виробничі лінії інфрачервоних сушарок бажано укомплектувати обладнанням для вакуумного пакування у пакети.
Як працює це обладнання
Промислове сушіння базується на технології перетворення електроенергії на потоки тепла, які за наявності правильно організованої системи вентиляції та повітряної циркуляції всередині сушарки рівномірно і досить швидко дозволяють обробляти продукцію, видаляючи з неї вологу.
Сучасна технологія сушіння подібним чином дозволяє обробити практично будь-який вихідний продукт, незалежно від того, яка у нього щільність і початковий вміст вологи. Промислові сушарки – це затребуване сушильне обладнання і кращий варіант для якісної переробки такої продукції, як:
- помідори;
- кабачки;
- гарбуз;
- перець;
- лук і часник;
- абрикос;
- яблука та груші;
- виноград;
- м’ясо;
- плоди та стебла різних сільськогосподарських рослин, і так далі.
Найулюбленіші усіма та рекомендовані лікарями і спеціалістами зі здорового харчування сухофрукти утворюються саме після проходження основної сировини – фруктів та ягід через процеси дегідратації. Якщо звичайні яблука і мандарини можна зберігати в холодильнику кілька тижнів, то висушений продукт має термін придатності у кілька місяців, або навіть років.
Купити сушарку для виробничих або побутових потреб
Якщо у вас є великий сад і город, якщо ваше підприємство пов’язане з вирощуванням та переробкою плодоовочевих культур, якщо ви бажаєте отримувати прибуток цілий рік, вам необхідно подумати про купівлю відповідного сушильного обладнання – промислової сушарки, ціна якої вельми доступна.
Це обладнання може використовуватися у різних умовах, включаючи максимальну завантаженість та безперервну обробку продукції. Навіть якщо у вас невеликий сад, можна підібрати сушарку відповідного формату, яка не буде поступатися своїми можливостями промисловим аналогам.
Дегідратація з використанням інфрачервоних променів – це гарантія збереження кольору, форми, смаку і аромату ваших улюблених абрикосів, груш, яблук, а також екзотичних продуктів – мандаринів і ананасів, апельсинів, маракуї, кокосів і так далі.
Освоїти керування сушаркою промисловою не складе особливих труднощів навіть для недосвідченого персоналу. Надійність і простота конструкції спрощують догляд та обслуговування вашого сушильного обладнання. Головний бонус для багатьох – доступна ціна та мінімальне енергоспоживання.