Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
09°° - 18°°
вихідний
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
09°° - 18°°
вихідний
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
09°° - 18°°
вихідний

Конвекційна сушка

  • Конвективне сушіння - процес видалення вологи з різних видів продуктів у сушильних камерах шляхом передачі вологи з продукту нагрітому повітрю або парогазовій суміші, які підігріваються і подаються в камери різної конструкції. Зволожене повітря видаляється з робочого простору камери.
  • Застосовується для виробництва в'яленої та сушеної продукції: фруктів та овочів, риби та м'яса, ковбас, лікарських трав та ін.
  • Перевагами є: широке поширення у промисловості; різноманітність типів сушарок: тунельні, камерні, барабанні, стрічкові, турбінні та інші, що відрізняються за продуктивністю та конструкцією; сучасне регулювання параметрів температури та вологості повітря, швидкості руху повітря.
  • Вартість обладнання: від 35000 грн.
Сортировать
від дешевих до дорогих
від дорогих до дешевих
за рейтингом за популярністю акційні пропозиції
Фильтр
Застосовані фільтри
Категорія:
  • Промислова
Призначення:
  • Сушарки для фруктів
  • Сушарки для грибів
  • Сушарки для м'яса
  • Сушарки для риби
  • Сушарки для ягід та овочів
Виробник:
  • MYCOND
Країна:
  • Великобританія
Кіл-сть лотків:
  • 4 лотки
  • 8 лотків
  • 9 лотків
  • 10 лотків
  • 16 лотків
  • 18 лотків
  • 24 лотки
  • 32 лотки
  • 44 лотки
  • 50 лотків
  • 56 лотків
  • 156 лотків
Тип управління:
  • Механічний
  • Cенсорне
Не впевнені у виборі
сушки?
Вам допоможе
наш консультант
Отримати консультацію
від дешевих до дорогих
за рейтингом за популярністю акційні пропозиції
Сушильна шафа MyCond «Универсал-СД-Л» (Лесной)
MYCOND «Универсал-СД-Л» (Лесной)
Тип сушки:
Промислова
Вид сушки:
Конвекційна сушка
Кіл-сть лотків:
8 шт
Дізнатись ціну
Дізнатись ціну
Сушильна камера MyCond 100
MYCOND 100
Тип сушки:
Промислова
Вид сушки:
Конвекційна сушка
Кіл-сть лотків:
50 шт
Дізнатись ціну
Дізнатись ціну
Сушильна камера MyCond 1000​
MYCOND 1000
Тип сушки:
Промислова
Вид сушки:
Конвекційна сушка
Тип управління:
Электронное/сенсорное
Дізнатись ціну
Дізнатись ціну
Сушильні камери MyCond С-4К
MYCOND С-4К
Тип сушки:
Промислова
Вид сушки:
Конвекційна сушка
Продуктивність:
540 кг/сутки
Кіл-сть лотків:
18 шт
Дізнатись ціну
Дізнатись ціну
30.05.2023
15.06.2022
Сушильна камера MyCond 600
MYCOND 600
Тип сушки:
Промислова
Вид сушки:
Конвекційна сушка
Дізнатись ціну
Дізнатись ціну
Конвекційний термошкаф
MYCOND Конвекционный термошкаф
Тип сушки:
Промислова
Вид сушки:
Конвекційна сушка
Кіл-сть лотків:
9 шт
Дізнатись ціну
Дізнатись ціну
Сушильна камера MyCond 300
MYCOND 300
Тип сушки:
Промислова
Вид сушки:
Конвекційна сушка
Кіл-сть лотків:
156 шт
Дізнатись ціну
Дізнатись ціну
Конвеєрна сушильна установка MyCond СД-150
MYCOND СД-150
Тип сушки:
Промислова
Вид сушки:
Конвекційна сушка
Дізнатись ціну
Дізнатись ціну
30.05.2023
15.06.2022

Переваги сушки

  • Широке поширення у промисловості
  • Різноманітність типів сушарок
  • Багатофункціональні можливості керування

Принципи роботи

1 крокПідготовка та розміщення продукту

2 крокПідготовка камери. Виставляє необхідний режим сушіння

3 крокВідбір проб для аналізу

Дізнатись ціну

Надіслати
`
Не впевнені у виборі
сушки?
Вам допоможе
наш консультант
Отримати консультацію

Корисні матеріали

Ми також продаємо осушувачі повітря в наступних містах

Конвекційна сушка

Сьогодні існує безліч рішень для сушіння найрізноманітнішої продукції. Якщо йдеться про харчову продукцію (фрукти, овочі, гриби, ягоди), найбільш оптимальним варіантом для багатьох виробництв є конвективна сушарка для овочів і фруктів, яка має вплив на оточуюче повітря.

Головний принцип дії подібної сушильної камери полягає в обдуванні гарячим повітрям, або газопаровою сумішшю розміщеної всередині сушарки продукції. Волога з фруктів та овочів поступово виходить, змішуючись з циркулюючим гарячим потоком повітря.

Якщо обладнання правильно налаштоване за температурою гарячого повітря та часом сушіння сировини, на виході  ви отримаєте ідеально висушену продукцію, яка зберегла більшість корисних властивостей і максимум вітамінів у своєму складі.

Конвекція та інфрачервоне тепло

Дуже часто такі сушарки плутають з аналогічним обладнанням, що працює за іншим принципом. Йдеться про інфрачервоні «сонячні» сушильні камери. Багато споживачів помилково вважають, що ІЧ-сушарки більш «дбайливо» висушують продукцію, не руйнуючи клітинні мембрани.

Насправді, інфрачервоні сушильні камери просто функціонують дещо інакше, нагріваючи не повітря, а безпосередньо сам продукт. Це мінімізує енергоспоживання, однак для великих обсягів продукції інфрачервоне обладнання може часто не підходити в якості ефективного та продуктивного.

Склад і типи обладнання

У складі конвективної сушильної системи присутні такі необхідні конструктивні компоненти, як:

  • головна сушильна камера – блок,у якому відбувається сама процедура сушіння та обробки продукту;
  • тепловий обмінник – блок, необхідний для утворення нагрітої повітряної або парогазової суміші, що розташовується або у самій основній сушарці, або поряд з нею;
  • трубопроводи для циркуляції гарячої пари та відведення повітряних мас, що охолонули.

Нагрів повітря може здійснюватися за рахунок використання різноманітних енергоресурсів різних типів. У зв’язку з цим усі теплові обмінники у конвективній сушильній системі можна розділити на такі типи:

  • працюючі на пару;
  • на газі;
  • на електриці;
  • на відкритому вогні;
  • на воді.

Для розміщення продукту, що сушиться у сушильній камері використовуються різноманітні полиці та дека. Також сушарки комплектуються стрічками і ситами, які можуть безперервно переміщуватися.

Видалення вологи та зневоднення продукції відбувається за різних робочих умов. Це може бути звичайна кімнатна температура і вологість у виробничому цеху або, наприклад, конвективне сушіння може проходити у вакуумі.

Циркуляція гарячого робочого реагенту може бути природною або примусовою: у першому випадку використовується система вентиляції, у другому – припливно-витяжне сушильне обладнання.

Часті питання про конвективні сушарки

Як відбувається конвективне сушіння?

У момент роботи сушарки відбувається передача тепла продукту, що висушується, за рахунок енергії нагрітого сушильного агента - повітря або парогазової суміші.

Чим зручна конвективна сушка?
  1. Може заготувати кілька продуктів.
  2. Застосовується в побутових та промислових масштабах.
Показити